Makulera betalning på terminalen

Publicerad: 04.12.2023
Uppdaterad: 08.04.2024

Det finns olika procedurer för att avbryta en betalning på din terminal, beroende på vilken terminal du har.

Välj din terminaltyp nedan och se hur du går tillväga.

Viking terminals

För att makulera den senaste transaktionen behöver du ett lösenkort.

Följ sedan nedanstående instruktioner:

1. Tryck [MENU]

2. Tryck [3]

3. Tryck [6]

4. Dra lösenkortet

5. Tryck [OK]

OnePA

För att annullera senaste köpet på din betalterminal, gör följande:

1. Tryck [* knappen]

2. Tryck [3]

3. Tryck [OK]

4. Tryck [1] eller [OK]

5. Verifiera att beloppet, tidsstämpeln och det maskerade kortnumret överrensstämmer med den godkända transaktionen som du vill makulera.

6. Tryck OK för att bekräfta makuleringen.

Castles Npay betalterminaler

Om du vill makulera den senaste betalning på betalterminalen, följ nedan steg:

1. Tryck på menu eller stjärna(*)

2. Tryck på 1 makulera senaste

3. Skärmen bekräftar ifall den föregående transaktionen bör makuleras.

4. Tryck OK för att fortsätta

5. Handlarens kvitto skrivs ut automatiskt. För att skriva ut ett kundkvitto, välj OK när den relaterade frågan visas på skärmen.

Nets SmartPOS

• Tryck på hemikonen.

• Välj ’Transactions’-applikationen på skärmen.

Du kommer att se dina transaktioner i listan. Matcha transaktionen du vill makulera genom att matcha referensnumret från kvittot och/eller genom de fyra sista siffrorna från betalkortet på terminalskärmen

För att makulera transaktionen ska samma betalkort användas som det ursprungliga köpet gjordes med.

• Klicka på transaktionen som du skall makulera.

• Transaktionsinformationen visas nu på terminalskärmen.

• Du kommer att se ett alternativ för att annullera transaktionen i det nedre högra hörnet av din terminalskärm.

• Välj att makulera betalningen genom att trycka på alternativet (’void’/’makulera’) på skärmen.

• Då du bekräftar makuleringen via skärmen, annulleras betalningen.

Du kan skriva ut kvittot genom att trycka på skärmen.

Betalningen visa nu som ogiltig (indikeras av den grå färgen, X-symbolen och den genomstrukna texten) i listan över transaktioner.