Maksupäätteet

Maksun peruutus maksupäätteellä

Julkaistu: 04.12.2023
Updated: 08.04.2024

Maksun peruuttaminen päätelaitteella tapahtuu eri tavoin riippuen siitä, mikä päätelaite sinulla on käytössäsi. Valitse alla oleva päätelaitetyyppisi ja katso menettely.

Jos et ole varma, mikä päätelaite sinulla on, katso tämä artikkeli.

Viking terminals

Jotta voit peruuttaa viimeisimmän maksun päätteellä, tarvitset päätteen kauppiaskortin.

Tee seuraavat maksupäätteellä:

1. Paina [MENU]

2. Paina [3]

3. Paina [6]

4. Vedä kauppiaskortti maksupäätteestä ja paina [OK]

OnePA

Jos haluat peruuttaa viimeisimmän maksun, seuraa ollaolevia ohjeita:

1. Paina [MENU]

2. Paina [5]

3. Valitse [Päätteen kuitilla]

4. Syötä hyvitettävän tapahtuman kuittinumero

5. Paina [VIHREÄ]

6. Seuraa päätteen antamia ohjeita.

Castles Npay-maksupäätteet

Jos haluat peruuttaa viimeisimmän maksun, seuraa ollaolevia ohjeita:

1. Paina virtapainiketta(tai tähti(*)

2. Paina 1 peruuta edellinen

3. Näyttöön ilmestyy peruutuksen varmistava kysymys.

4. Paina OK jos haluat vahvistaa peruutuksen

5. Kauppiaan kuitti tulostuu automaattisesti. Jos tarvitset kuitin asiakkaalle, paina OK

Nets SmartPOS

• Valitse Transactions-sovellus päätteen kotivalikosta.

Näet maksutapahtumasi luettelossa. Yhdistä mitätöitävä (peruutettava) tapahtuma yhdistämällä viitenumero kuitista ja/tai maksukortin neljästä viimeisestä numerosta päätteen näytöllä.

Maksun peruuttamiseen tulee käyttää samaa maksukorttia, jolla alkuperäinen ostos tehtiin.

• Valitse tapahtuma, jonka haluat peruuttaa.

• Näet ruudun, jossa maksutiedot näkyvät näytöllä.

• ‘Void/Peruuta’-vaihtoehto tulee näkyviin päätelaitteen näytön oikeaan alakulmaan.

• Valitse maksun peruutus painamalla näytöllä 'Void/Peruuta'.

• Vahvista maksun mitätöintivaihtoehto napauttamalla näyttöä.

Saat mahdollisuuden tulostaa kuitin napauttamalla näyttöä.

Maksu näkyy nyt mitätöitynä (ilmaistu harmaalla värillä, X-symbolilla ja yliviivatulla tekstillä) tapahtumaluettelossa.

Huomaa, että maksuja, jotka on käsitelty yli tunti sitten, ei voida peruuttaa. Näissä tapauksissa maksu voidaan palauttaa.