Betalterminalfelkoder och displayfel

Publicerad: 04.12.2023
Uppdaterad: 28.03.2024

Om din betalterminal inte fungerar kan problemet ofta lösas genom en omstart. Läs mer här om hur du gör en omstart.

En omstart gör du genom att hålla in den gula [CLEAR]- knappen och punkt/komma-knappen samtidigt i ca. 3 sekunder.

Om betalterminalen fortfarande har problem efter omstart, och du ser en felkod på terminalens display eller kvitto, hittar du instruktioner nedan.

Om felet inte finns med på listan, eller om du fortfarande har problem med din terminal, kontakta vår tekniska support på telefonnummer 46 8 609 92 00

RESP 05:

Kortutgivande banken har av någon anledning nekat korttransaktionen. Pröva att genomföra transaktionen igen eller be kunden att använda ett annat kort.

RESP 87:

Det har gått sju (7) dagar sedan senaste dagsavslut. Gör ett manuellt dagsavslut på betalterminalen genom att trycka Menu och därefter på (6)

RESP F5:

Betalterminalen har ett tekniskt fel. Vänligen kontakta vår tekniska support på telefonnummer: 46 8 609 92 00

RESP Y3/Z3:

Nätverksanslutningen har brutits på betalterminalen. En omstart kan oftast lösa problemet, och det gör du genom att hålla in den gula [CLEAR]- knappen och punkt/komma- knappen samtidigt i ca. 3 sekunder.

Alert irruption– meddelande på displayen:

'Alert Erruption' felmeddelandet innebär att din betalterminal inte längre kan ta emot transaktioner. Terminalen måste bytas ut. Du gör ett utbyte av betalterminalen genom att kontakta vår tekniska support på: +46 8 609 92 00.

Klar for skifing- meddelande på displayen:

"Klar for skifing" felmeddelande betyder att din betalterminal låst sig och inte längre kan ta emot transaktioner. Terminalen måste bytas ut. Du gör ett utbyte av betalterminalen genom att kontakta vår tekniska support på: +46 8 609 92 00.

Ej tillkopplad till nätverk:

Terminalen har tappat kontakten med nätverket. En omstart kan oftast lösa problemet, och det gör du genom att hålla in den gula [CLEAR]- knappen och punkt/komma- knappen samtidigt i ca. 3 sekunder.

Ej kontakt med center- meddelande på displayen:

Terminalen har nätverksuppkoppling, men kan inte få kontakt med Nets tjänst. En omstart kan oftast lösa problemet, vilket görs genom att hålla in den gula [CLEAR]-knappen och punkt/komma-knappen samtidigt i cirka 3 sekunder. Du kan också starta om ditt modem eller router, eller genomföra en omstart på ditt kassasystem om terminalen är kopplad till kassan.

Out of order- meddelande på displayen:

Betalterminalen är inaktiv och har stängts av Nets. För att veta vad detta betyder för dig, behöver du kontakta vår tekniska support på 46 8 609 92 00.