Så här hittar du terminal ID och serienumret på terminalen

Uppdaterad: 05.04.2024

I den här artikeln kan du läsa hur du hittar både ditt terminal-ID och serienummer på din terminal. Hur man gör beror på vilken terminal du har. Välj din terminaltyp från listan nedan och följ stegen i texten.

Viking

Man identifierar en Viking betalterminal när betalterminalen är i standardläge och det står VIKING PA vid displayen.

Du hittar ditt terminal ID (TID) genom att trycka på F2 eller pilen neråt på terminalen. Nu står ditt terminal ID-nummer och serienumret på displayen.

Du kan också hitta ditt terminal ID på betalterminalen genom att följa nedan instruktioner:

1. Dra lösenkortet

2. Tryck på 6

3. Tryck på 1

4. Tryck på 1

Nu står ditt terminal ID på betalterminalens display.

OnePA

OnePA betalterminalerna är antingen av märket Ingenico- eller Spire.

Med OnePA-betalterminaler finns betalterminalens terminal-ID på betalterminalens kvitto med texten Terminal: XXXXXX

Du kan också se ditt terminal-ID genom att gå till terminalinställningarna:

1. Tryck på Menu

2. Tryck på 0

3. Tryck på 8

Nu ser du ditt terminal ID på betalterminalens display. Spire betalterminalerna använder ett serienummer som är 12 märken som innehåller även bokstäver och siffror. Serienumret använder formatet 123456789012.

Npay

Du känner igen Npay-betalterminalen via benämningen 'Castles' ovanför terminalskärmen och via nämningen 'Model: Vega 3000' på produktetiketten på baksidan av terminalen.

Följ nedan instruktioner för att hitta Terminal ID på betalterminalen:

1. Tryck på Menu eller(*) knappen

2. Tryck på 5

Nu hittar du ett terminal ID på betalterminalens display Serienumret hittar du på betalterminalens baksida. Du hittar en produkt-etikett på betalterminalens baksida var du hittar serienumret.

Hur hittar jag betalterminalens serienummer?

Du hittar betalterminalens serienummer genom att vända terminalen upp och ner, öppna luckan under betalterminalen.  Du hittar betalterminalens serienummer på en vit klisterlapp. Ifall du har en IPP350 betalterminal, hittar du klisterlappen på baksidan av betalterminalen.

Viking

Viking betalterminalerna använder ett serienummer som är: 12345XX12345678

Serienumret hittar du på betalterminalens baksida med beteckning s/n. Se nedan var du hittar serienumret på våra olika terminalmodeller.

Move 3500, Desk 3500 och Lane 3000

Serienumret hittar du på betalterminalens baksida med beteckning s/n. Serienumret använder formatet 12345XX12345678

• Move 3500: Du hittar serienumret under locket på baksidan av betalterminalen.

• Desk 3500: Du hittar serienumret på baksidan av betalterminalen.

• Lane 3000: På baksidan av betalterminalen finns två klistermärken. Det rätta klistermärket är fyrkantigt och sitter på baksidan av betalterminalen. På klistermärket finns betalterminalens serienummer angivet.

IWL 250, ICT 250 and IPP 350

Serienumret hittar du på betalterminalens baksida med beteckning s/n. Serienumret använder formatet 12345XX12345678

• ICT 250 - Du hittar serienumret på baksidan av betalterminalen.

• IWL 250 - Du hittar serienumret på baksidan av betalterminalen under luckan.

• IPP 350 - Du hittar serienumret på baksidan av betalterminalen.

Spire

Spire betalterminalerna använder ett serienummer som är 12 märken som innehåller även bokstäver och siffror. Serienumret använder formatet 123456789012. Du hittar serienumret på baksidan av terminalen eller genom att trycka på pilen ner.

Npay Castle

Du känner igen Npay-betalterminalen via benämningen 'Castles' ovanför terminalskärmen och via nämningen 'Model: Vega 3000' på produktetiketten på baksidan av terminalen.

Serienumret hittar du på betalterminalens baksida. Du hittar en produkt-etikett på betalterminalens baksida där du hittar serienumret. Du får även fram serienumret genom att trycka [menu] och nummer [5].