Aktivering av betalterminal

Publicerad: 07.12.2023
Uppdaterad: 24.04.2024

Våra betalterminaler levereras färdiga för användning. Börja med att koppla betalterminalen till strömkällan och till nätverket.

Aktivering av en Viking-betalterminal

Efter att du har kopplat betalterminalen till strömkällan och till nätverket, ska du aktivera din Viking-betalterminal genom att göra ett manuellt dagsavslut.

Manuellt dagsavslut görs på följande sätt:

1. Tryck på [Menu]- knappen

2. Tryck på [6]

Aktivering av OnePa-betalterminal

När betalterminalen startar ber den om en säkerhetskod. Säkerhetskodens funktion är att skydda kortterminalens funktioner som tex. kortreturer och ändringar av inställningar. Skriv in säkerhetskoden genom att trycka på betalterminalens knappsats. Säkerhetskoden måste vara sexsiffrig och får inte innehålla samma siffra efter varandra.

Efter du har skrivit in er säkerhetskod, ska du aktivera din betalterminal genom att göra ett manuellt dagsavslut.

Manuellt dagsavslut görs på följande sätt:

1. Tryck på [*]

2. Tryck på [6]

Nets SmartPOS

Då terminalen startas, ställer den in alla dina nödvändiga smart-terminalskonfigurationer. Detta indikeras av meddelandet på skärmen. När du använder terminalen för första gången, godkänn villkoren på skärmen (som tillhandahålls av vår partner Poynt).

När terminalen är konfigurerad och parad med ditt företag, välj din användare och ett lösenord för att logga in. Inloggning ombeds för att skydda företagsinformationen, då flera användare kan ha tillgång till terminalen.

Efter att terminalen har ställts in kommer din startskärm med förkonfigurerade applikationer att visas. Betalningar initieras från ’Terminal’-applikationen.

Betalningar som görs under dagen samlas i vår tjänst. Terminalen sköter dagsavsluten automatiskt, och de dagliga transaktionerna kan ses i MyNets (my.nets.eu/portal) och MyPayments-appen under följande bankdag.