Legal & compliance

PA DSS og PCI PTS

Publisert: 27.11.2023
Oppdatert: 04.04.2024

PA DSS handler om sikkerhet i betalingsapplikasjonen

PA DSS står for Payment Application – Data Security Standard. og PCI PTS står for Payment Card Industry PIN Transaction Security. PA DSS er sikkerhetsstandarden for den software som behandler kortdata, det kan være betalingssoftwaren i en terminal eller et hotellsystem.PA DSS kravene skal sikre at softwaren overholder PCI DSS kravene og ikke lagrer f.eks. magnetstripedata, eller PIN-opplysninger. Firmaer som er sertifisert av kortselskapene skal PA DSS godkjenne softwaren. Se liste over PA DSS godkjent software.

PCI PTS handler om sikkerhet i hardware

Payment Card Industry PIN Transaction Security (PCI PTS) er en sikkerhetsstandard for alle terminaler og annen maskinvare som kan brukes til å håndtere PIN-koder. Se liste over PCI PTS godkjente terminaler og maskinvare

Krav med PA DSS og PCI PTS godkjent terminal

For å få en betalingskortavtale med Nets må du som forretning ha en chip og PIN (EMV) terminal med PA DSS godkjent programvare og PCI PTS godkjent maskinvare. Ved søknad om avtale må du derfor fortelle oss hvilken godkjente terminal du benytter.