Legal & compliance

Mikä on PA DSS ja PCI PTS?

Julkaistu: 27.11.2023
Updated: 04.04.2024

PA-DSS liittyy maksusovelluksen (ohjelmisto) tietoturvaan

PA-DSS (Payment Application Data Security Standard) on maksusovellusten tietoturvastandardi. PCI PTS (Payment Card Industry PIN Transaction Security) on maksukorttialan PIN-tapahtumien tietoturvastandardi. PA-DSS on maksupäätteen maksusovelluksen tietoturvastandardi. PA-DSS-standardin vaatimukset takaavat, että ohjelmisto noudattaa PCI DSS -standardin vaatimuksia.

PA-DSS -sertifioitujen ohjelmistojen luettelo

PCI PTS – laitteiden tietoturva

PCI PTS on kaikkien PIN-koodin käsittelyyn käytettyjen päätteiden ja muiden laitteiden tietoturvastandardi. Kaikkien PIN-sovelluksien toimittajien on noudatettava PTS-standardin vaatimuksia ja ohjeita.

Sertifioitujen PCI PTS -päätteiden ja muiden laitteiden luettelo

PA-DSS- ja PCI PTS -hyväksyttyjen maksupäätteiden vaatimukset

Kauppiaalla on oltava PA-DSS-hyväksytyn ohjelmiston sisältävä maksupääte jos hän haluaa käyttää Netsin kauppiassopimusta.