Opkrævning & faktura

Negativ saldo

Publiceret: 22.11.2023
Opdateret: 05.04.2024

En negativ saldo opstår, når beløbet for krediteringer, gebyrer, indsigelser osv. er større end det beløb, som du sælger varer/services for, på din kortaftale for internationale kort.

Negativ saldo ved  gebyropkrævning

Under normale forhold modregner vi de aftalte gebyrer, herunder den månedlige abonnementspris og opstartsgeby i den omsætning, du har stående på din konto. ​

Hvis gebyrenes størrelse overstiger salget af varer/services, betyder det, at gebyrene er højere end det beløb, som du har solgt varer/services for. Det resulterer i, at din konto er i minus, og derfor modtager du en faktura fra os.

Du ser her et eksempel på en faktura for negativ saldo:

Negativ saldo ved indsigelser / chargeback

En chargeback opstår, når en kortholder kræver tilbagebetaling for et køb i sin bank. Det sker, hvis kunden gør indsigelse mod en transaktion og sætter spørgsmålstegn ved transaktionens gyldighed. Hvis en indsigelse gennemføres, skal du betale et gebyr.

I en sådan situation modtager du en faktura fra os, da beløbet for indsigelsen er større end det beløb, som du har solgt varer/services for.

Negativ saldo ved krediteringer / tilbagebetalinger​

Under normale forhold modregner vi  tilbagebetalinger (krediteringer) med den omsætning, du har stående på din konto. Sker der en stigning i tilbagebetalinger og et fald i salg af varer/services, betyder det, at beløbene for tilbagebetalinger er større end det beløb, der kommer ind fra salg.​ Det resulterer i, at din konto er i minus, og du modtager derfor en faktura fra os.