Legal & Compliance

Hvad er PS DSS og PCI PTS?

Publiceret: 27.11.2023
Opdateret: 18.03.2024

PA DSS - sikkerhed i betalingsapplikationen

PA DSS står for Payment Application Data Security Standard og er sikkerhedsstandarden for den software, der behandler kortdata. Det kan f.eks. være betalingssoftwaren i en terminal eller et hotelsystem. Alle betalingsterminaler skal være PA DSS-certificerede.

PA DSS-kravene skal sikre, at softwaren overholder PCI DSS-kravene og ikke gemmer f.eks. magnetstribedata, eller PIN-oplysninger. Firmaer, der er certificeret af kortselskaberne, skal PA DSS-godkende softwaren.

Se listen over PA DSS-godkendt software.

PCI PTS - sikkert hardware

PCI PTS står for Payment Card Industry PIN Transaction Security og er en sikkerhedsstandard for alle terminaler og andet hardware, der kan bruges til at håndtere PIN-koder.

Se listen over PCI PTS-godkendte terminaler og hardware.

Krav med PA DSS og PCI PTS-godkendt terminal

For at få en aftale med Nets om at modtage betalingskort, skal du have en chip og PIN (EMV) terminal med PA DSS-godkendt software og PCI PTS-godkendt hardware. Du skal derfor bekræfte ved ansøgning, at du bruger en godkendt terminal.