Skip to main content
Nettbutikk betalingsmodul

Krav til din nettbutikk


Publisert: 23.11.2023
Oppdatert: 05.04.2024

For å kunne opprette din innløsningsavtale eller Easy-avtale må vi godkjenne nettbutikken din. Nedenfor har vi samlet de spesifikke kravene som må oppfylles.

Salgsvilkår

Det er opp til hver enkelt salgsvirksomhet å utforme sine vilkår, men det viktigste er at innholdet er i samsvar med gjeldende lover om forbrukerkjøp, som blant annet reguleres i den norske forbrukerkjøpsloven, angrerettloven og ehandelsloven. Vilkårene skal imidlertid alltid inneholde minst følgende

Salgs- og leveringsvilkår

Informasjon om levering, hvordan ordren/bestillingen behandles, frakt og betaling skal oppgis.

Rutiner for retur av varer

Informasjon om avbestilling, reklamasjon, angrerett og garantier skal tydelig fremgå.

Personopplysninger

Informasjon om hvordan personopplysninger behandles.

Kortinformasjon

Informasjon om hvordan kortdata behandles og av hvilken leverandør.

Avkrysningsrute

I kortorganisasjonenes forskrifter om hvordan vilkårene skal fremkomme kreves det at det finnes en avkrysningsrute ("klikk for å godta") hvor kortinnehaveren aktivt bekrefter at vedkommende godtar vilkårene før kjøpet gjennomføres.

Synlige logoer

Salgsvirksomheten skal være tydelig merket med logoene til Visa, Mastercard, Verified by Visa, Mastercard Securecode. Logoene skal være synlig på salgsvirksomhetens forside, samt i forbindelse med betalingen. Logoene skal kobles til www.visa.no eller www.mastercard.no Laste ned logoene til nettbutikken din her.

Firma- og kontaktinformasjon

Firmanavn, organisasjonsnummer og landet selskapet er registrert i. Opplysningene skal fremgå tydelig under kjøpsprosessen, og det er ikke lov å henvise kortinnehaveren til et eget nettsted. I tillegg må det oppgis adresse, telefonnummer, e-postadresse og besøksadresse i den grad dette finnes.

Produkt-/tjenesteinformasjon og priser

For å bli godkjent må hjemmesiden inneholde eksempler på varer/tjenester som er angitt i søknaden, samt priser. Alle priser skal oppgis i norske kroner og inkludere merverdiavgift og andre avgifter. Den totale kostnaden for kjøpet må tydelig fremgå før den endelige bestillingen og inkludere alle kostnader forbundet med kjøpet, herunder eventuelle porto- og fraktkostnader.